Zomerkamp

Onder de naam Wknd Kidz organiseren Meerzorg in huis en WLLM samen Zorgen jaarlijks een zomerkamp in de Belgische Ardennen. Als er genoeg aanmeldingen zijn dan kan er ook gekozen voor een andere locatie

Op natuurlijke en speelse wijze wordt er gewerkt aan de sociale zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de jongere.

Vakantieopvang is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar. Uiteraard is de professionele begeleiding tijdens het gehele kamp aanwezig. We hebben 2 doelen. Enerzijds willen we jongeren een ontspannen week aanbieden en anderzijds willen wij hiermee de ouders ontlasten. Een aantal activiteiten liggen al vast maar de wensen van de jongeren worden uiteraard hierin meegenomen.

Wie kunnen zich opgeven voor vakantieopvang

Het is voor kinderen  vanaf 12 jaar met:

  • een stoornis binnen het autistische spectrum
  • ADHD of een vergelijkbare handicap
  • een licht verstandelijke beperking
  • een andere psychische beperking zoals een hechtingsstoornis


programma

Afhankelijk van de groepsamenstelling en het weer krijgen de jongeren leuke activiteiten aangeboden. Er wordt gelet op de wensen en de mogelijkheden van de jongeren die hieraan willen deelnemen.

De nadruk ligt hier bij de activiteiten die buiten ondernomen worden.Te denken valt aan activiteiten in het bos, het water of in de omgeving van de locatie. Natuurlijk worden ook leuke bezienswaardigheden in de omgeving bezocht. voorbeelden zijn: een speurtocht, dropping, zwemmen, musea, vissen etc.

De jongeren krijgen activiteiten aangeboden maar er wordt wel duidelijke dagstructuur met gelegenheid tot rustmomenten gehanteerd.


kosten

De prijs voor vakantieopvang is afhankelijk van de duur en de bestemming. vakantieopvang is volledig te vergoeden met een pgb.


informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een kennismakingsgesprek? Vul het contactformulier in en dan wordt er contact met u opgenomen.